meer over ons.

smaakmakers.

Jam die geen jam mag heten omdat er teveel fruit in zit, 70% rijp geplukt Hollands fruit. Zo goed, zo zoet daar hoeft niet veel suiker bij, dat houden we zo puur mogelijk.

Maar wel altijd in combinatie met een kruid, dat maakt het potverdorie! zo lekker.

telers.

Persoonlijk contact vinden we heel belangrijk en dat begint dus bij de telers. 

We werken sinds de droge hete zomer van 2018 samen met Kees Hamelink. Een paar keer per jaar zien we elkaar in zijn pruimenboomgaard in Wemeldinge. Zo wordt zichtbaar dat fruit telen handwerk is, hard werken is. Niet alleen bij het plukken maar jaarrond. Er moet gesnoeid, verzorgd en gewaterd worden. Het weer speelt een cruciale rol en kan zomaar bepalend zijn voor de oogst.

De grootte, vorm of kleur moet niet de maatstaf zijn, het gaat om de smaak. Er moet hard gewerkt worden en daar betaal je een eerlijke prijs voor, dat vinden we belangrijk én normaal. Dat geldt bij al onze telers. Het fruit wordt geplukt en heeft daardoor de perfecte smaak.

duurzaam en sociaal ondernemen.

Naast het maken van knettergoeie smaken van een goede herkomst is het voor potverdorie! van belang dat gebeurt op een waar de wereld fraaier van wordt. Fraaier in de zin van samen, samen met de telers, samen met mensen die hun talenten kunnen inzetten.

De distributie van potverdorie! vindt plaats in samenwerking met dagbesteding De Boemerang waar ze op professionele wijze de opdrachten verwerken en verzenden.

De verpakkingen van potverdorie! zijn voor een groot deel gemaakt van gerecyclede materialen, zowel de glazen potten als de kartonnen dozen. Het glas en karton kan zo vaak als mogelijk opnieuw worden gebruikt. We vinden het belangrijk dat we met z'n allen zorgvuldig omgaan met energie.

Zijn er producten over of komt de THT-datum in zicht dan werken we samen met bedrijven en initiatieven die zich inzetten om honger én verspilling te voorkomen. Zo maken we een culinaire vuist. 

inspiratie.

De smaak knalt de pot uit, zoveel geur, zo puur zonder bewerking. Dat wil je in je keuken zowel thuis als in de horeca. Door de unieke fruit/kruid combinatie is potverdorie! een verrukkelijke smaakmaker bij zowel zoete als zoute gerechten en koude en warme toepassingen. Van ontbijt tot en met diner, bij de koffie en de borrel, overal is het lekker bij.

meer inspiratie
}